Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش‌آموخته دوره دکتری شیمی گرایش شیمی فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل عنوان کرد که تحقیقات و پژوهش رساله دکتری‌اش جذب و حساسیت ضعیف داروی متفورمین با نانو فولرن خالی(C60) را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، نخستین دانشجویان دوره دکتری شیمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل به‌تازگی از رساله دکتری خود دفاع کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل از سال ۹۵ در مقطع دکتری رشته شیمی به پذیرش دانشجو اقدام کرده است و اکنون  ۱۸ دانشجوی دکتری در دو گرایش شیمی آلی و شیمی فیزیک در حال تحصیل هستند که مرداد ۹۹ نخستین جلسات دفاع این مقطع برگزار شد و افسون بهمنش در گرایش شیمی آلی و فرید کمالی در گرایش شیمی فیزیک از رساله دکتری خود  دفاع کردند.

رساله افسون بهمنش با عنوان «بررسی امکان دارورسانی داروی لترازول توسط نانوفلورن‌های نیتروژن-بور B۳۰N۳۰ و کربنی C۶۰ داپت‌شده توسط سیلیسیوم، گالیم، آلومینیوم و ژرمانیوم با استفاده از نظریه تابعی چگالی (DFT)» به راهنمایی فرشید سلیمی و مشاوره غلامرضا ابراهیم‌زاده رجائی و رساله فرید کمالی با عنوان «بررسی جذب و امکان دارورسانی داروی متفورمین توسط نانو فولرن خالی و داپت‌شده با اتم‌های سیلیسیم، آلومینیوم، گالیم و ژرمانیوم با استفاده از نظریه تابع چگالی» به استاد راهنمایی غلامرضا ابراهیم‌زاده رجائی و سحر مهاجری و با مشاوره علی شامل و محمد خدادادی‌مقدم انجام شد.

مقالات این دو دانشجو در مجله بین‌المللی Monatshefte für Chemie - Chemical Monthly از انتشارات اشپرینگر به چاپ رسیده است.

فرید کمالی از نخستین دانشجویان دوره دکتری شیمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا عنوان رساله دکتری خود را «بررسی جذب و امکان دارورسانی داروی متفورمین توسط نانوفولرن خالی و داپت شده توسط سیلیسیم، گالیم، ژرمانیوم و آلومینیوم با استفاده از نظریه تابع چگالی (DFT) دانست.

وی با بیان اینکه علم نانودارو به ساختارهای مواد و داروها مربوط می‌شود و در زیر شاخه‌های خود به درمان بیماری‌های خاص و جراحی‌‌های حساس می‌پردازد، اظهار کرد: استفاده نانودارو به این شکل است که در نحوه پخش‌شدن آن در بدن تأثیر دارد و این کارایی داروها را افزایش می‌دهد.

دانش‌آموخته دوره دکتری شیمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل ادامه داد: به‌وسیله دانش نانودارو می‌توان با یک روش خاص انواع سرطان را درمان کرد. این روش خاص به این صورت است که با تزریق دارو به بدن، داروها سلول‌های سرطانی را در یک نقطه جمع می‌کنند و مانع از انتشار آن به نقاط دیگر و بعد از مدتی سلول‌های سرطانی در همان محل کشته می‌شوند.

کمالی گفت: صنعت داروسازی تاكنون در دارورسانی از طریق فناوری نانو به دستاوردهای چشمگیری رسیده است به‌علاوه از دیدگاه صنعت داروسازی در بخش دارورسانی این عنوان كه فناوری نانو قابلیت در دسترس قراردادن مواد را در مقیاس بسیار كوچک فراهم می‌كند، بسیار حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: سیستم دارورسانی نوین (نانو) عبارت است از رساندن دارو در زمانی معین و با دوز كنترل شده به اهداف دارویی خاص، این كار به‌نحو چشمگیری ایمن‌تر و بسیار مؤثرتر از پخش دارو در تمام بدن است و یكی از مشكلاتی كه وجود دارد، این است كه اهداف در بدن بسیار كوچک و پراكنده هستند.

دانش‌آموخته دوره دکتری شیمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل با بیان اینکه دارورسانی نوین عوارض ناخواسته را كاهش می‌دهد و دوزهای كمتری را مصرف می‌كند، بیان کرد: سیستم‌های دارورسانی برای اینكه قادر به رساندن دوز مورد نیاز دارو در زمان معین به سطح هدف باشند از سیستم‌های طراحی شده نانومتری فعال یا غیرفعال استفاده می‌كنند، پس باید اینگونه گفت که عبور از گذرگاه نانوتكنولوژی برای رسیدن به اهداف نهایی دارورسانی الزامی است.

نحوه دارورسانی در روش‌هاى هوشمند و معمولی

این فارغ‌التحصیل دکتری شیمی افزود: در روش دارورسانی هوشمند، دارو روی یک نانوذره خاص به‌عنوان حامل دارو قرار داده می‌شود و به بافت بیمار در بدن می‌رسد؛ اما در روش‌هاى معمول، مصرف دارو مانند مصرف خوراکى و تزریقى، دارو در سراسر بدن توزیع می‌شود و تمام بدن تحت اثر آن دارو قرار می‌گیرد.

کمالی خاطرنشان کرد: برخى از داروها به‌شدت سمی هستند و مصرف آنها به‌صورت معمول می‌تواند سبب ایجاد اثرات منفى شوند و یا اثر درمانى آنها کاهش یابد. برای مثال در بیماری‌های سرطانی، داروهاى مصرفى سمی هستند و افزایش مقدار آنها می‌تواند اثر معکوس بر سلامتی بیمار بگذارد و حتى منجر به مرگ بیمار شود؛ بنابراین سیستم‌هاى دارورسانى جدید عوارض جانبى کمتر و کارایى بیشتری دارند.

وی با بیان اینکه در پروژه رساله دکتری و تحقیقات و پژوهش به بررسی جذب و امکان دارورسانی داروی متفورمین توسط نانوفولرن خالی و داپت‌شده توسط سیلیسیم، گالیم، ژرمانیوم و آلومینیوم با استفاده از نظریه تابعی چگالی پرداختیم به آنا گفت: همه محاسبات به روش B3PW91  و از مجموعه پایه 6-311G(d,p) با استفاده از نرم‌افزار Gaussian09 برای بهینه‌سازی کمپلکس‌ها و از نرم‌افزار GaussView برای رسم مولکول‌ها استفاده شده است.

دانش‌آموخته دوره دکتری شیمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل اظهار کرد: پارامترهایی مانند مقدار انرژی جذب، ساختارها در پایدارترین حالت، مقادیر HOMO و LUMO، انرژی گپ، انرژی جذب، چگالی دانسیته الکترونی (MEP) را با استفاده از روش نظریه تابع چگالی(DFT) برای بررسی قابلیت دارورسانی این نانوساختارها مورد مطالعه قرار دادیم.

کمالی با بیان اینکه این نتایج با یکدیگر مقایسه و بهترین حالت برای یک سیستم دارورسانی نوین معرفی شد به آنا گفت: در این پژوهش با قراردادن داروی متفورمین بر روی نانوفولرن‌های خالی و داپت‌شده به‌عنوان نانوحامل توسط اتم‌های سیلیسیم، ژرمانیوم، آلومینیوم و گالیم با استفاده از نظریه تابع چگالی (DFT) آنها را از نظر انرژی جذب، انرژی گپ، انرژی‌های هومو و لومو، ممان دوقطبی و پتانسیل الکترواستاتیک مولکول مورد بحث و بررسی قرار دادیم تا بهترین و مناسب‌ترین حامل دارو برای ارائه یک سیستم جدید دارورسانی برای داروی متفورمین معرفی شود.

این فارغ‌التحصیل دکتری شیمی واحد اردبیل با بیان اینکه نتایج حاصل از این محاسبات، جذب و حساسیت ضعیف داروی متفورمین با نانوفولرن خالی(C60)  را نشان می‌دهد، افزود: برای افزایش کارایی نانوساختارها برای دارورسانی، جذب داروی متفورمین با نانوساختارهای SiC59, GeC59  ,AlC59,GaC59 انجام شد.

به گفته دانش‌آموخته دوره دکتری شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، انرژی جذب در نانوساختار Si-doped C60 بیشتر از سایر نانوساختارهای داپت‌شده بهبود یافته و حساسیت نشان داده است که می‌توان از آن به‌عنوان حامل این دارو استفاده کرد.

انتهای پیام/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: پایان نامه رساله دکتری داروی متفورمین داروی متفورمین رساله دکتری گرایش شیمی انرژی جذب توسط نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۷۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»

در راستای برنامه «آزمایش‌های فناوری نانو برای همه» مسابقه ای با عنوان « سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو» برگزار می شود که علاقه مندان می توانند در این مسابقه شرکت کنند.

به گزارش ایسنا، کارشناسان شبکه آزمایشگاهی توانا و دبیران دانش‌آموخته‌ رشته‌های مرتبط با علوم و فناوری نانو مانند زیست، شیمی و فیزیک می‌توانند با انجام آزمایش «سنتز سبز نانوذرات به کمک عصاره لیمو» در بیست و دومین مسابقه ماهر شرکت کرده و برنده گرنت آموزشی به ارزش 10 میلیون ریال شوند.

این مسابقه در راستای برنامه «آزمایش‌های فناوری نانو برای همه» طراحی شده است. علاقمندان تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه فرصت دارند فیلم آموزشی بر مبنای محتوای آزمایش مورد نظر بسازند و به شماره ۰۹۲۱۹۵۶۳۷۳۱ در پیام‌رسان شاد ارسال نمایند.

فیلم آموزشی با فرمت MP4 که حداقل و حداکثر زمان آن به ترتیب ۴ و ۸ دقیقه  تهیه شود. داوران پس از بررسی آثار دریافت شده براساس موارد زیر به آن‌ها امتیاز داده و فیلمی که بیش‌ترین امتیاز را کسب کند به عنوان فیلم برنده انتخاب می‌شود.

انجام آزمایش:
بیان تئوری
بیان مراحل آزمایش
انجام کامل مراحل آزمایش و نمایش آن
نشان‌دادن و بیان نتیجه
پاسخ به سوالات انتهای دستور کار

خلاقیت:
بیان جذاب تئوری و ساده‌سازی آن برای دانش‌آموزان
استفاده از مدل آموزشی و یا فیلم و تصویر مرتبط با آزمایش

صوت و تصویر:
کیفیت صدا و تصویر
استفاده از افکت و جذابیت بصری

سایر نکات:
معرفی کامل خود و مرکز و آزمایش مورد نظر
رعایت بازه مناسب
درج لوگو باشگاه و مرکز در فیلم

آزمایشگاه‌های دانش‌آموزی می‌توانند با استفاده از حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مواد مورد نیاز را تهیه و با انجام آزمایش در مسابقه شرکت کنند. برای اطلاع از نحوه برخورداری از این حمایت اینجا کلیک کنید.

بنابر اعلام ستاد نانو، به تمامی شرکت‌کنندگان در این مسابقه گواهی شرکت در مسابقه اعطا می‌شود و فیلم آموزشی برگزیده در سایت باشگاه نانو در صفحه «مسابقه ماهر» قرار می‌گیرد.

شرکت در مسابقه ماهر موجب کسب امتیاز ویژه در ارزیابی آزمایشگاه‌های عضو شبکه توانا می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • به زودی زیرساخت‌ دارورسانی از طریق سکو‌ها فراهم می‌شود
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • کشف ۴ میلیارد تومان داروی غیرمجاز و تاریخ گذشته در پردیس
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • پرفروش ترین داروها در سال ۱۴۰۲ در ایران ( +اینفوگرافی)
  • شمش خم کن چیست؟